E-novice

Želite, da vas brezplačno preko e-pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe?

Tuš konferenca 2016

Tušev dobrodelni projekt bo v tem poletju 14. leto zapored Pričaral nasmeh na obraz 500 otrokom.

Že 14. leto zapored poteka projekt "Pričarajmo nasmeh" za enotedenske počitnice otrok iz socialno ogroženih družin. Tudi letos bomo omogočili letovanje 5 skupinam otrok. Poleg vsakodnevnih delavnic, športne aktivnosti pa so letošnje počitnice s poudarkom na ohranjanju čistosti naših voda. V sodelovanju z Rdečim Križem Slovenije, bodo tako v 14 letih počitnice omogočili že več kot 7.100 otrokom.

Brezplačne počitnice za otroke iz socialno ogroženih družin so veselje za celo podjetje

V Mikovi akciji s Srcem na kolo prikolesarili počitnice za 200 otrok.

Že 11. leto zapored podjetje MIK omogoča počitnice otrokom iz socialno ogroženih družin. Skupno so jih do sedaj pripeljali že več kot 1000, letos pa se bo številka povečala še za 200 otrok. 

Podjetje MIK Celje je eno izmed vodilnih slovenskih proizvajalcev stavbnega pohištva. Tako prva skupina 100 otrok iz Murske Sobote, Maribora, Slovenske Bistrice in okolice Celja v spremstvu desetih animatorjev in predstavnice podjetja te dni letuje v prijetnem okolju mladinskega letovišča na Debelem rtiču. V naslednjem terminu pa se jim pridruži še 100 otrok iz Novega mesta, Kranja,  Nove Gorice in Izole.

Prenesi

27 otrok iz Rdečega križa Avstrije na 14-dnevnem letovanju

Na počitnice 27 otrok in 6 spremljevalcev

Mladinsko zdravilišče in letovišče bodo letos prvič obiskali otroci iz Rdečega križa mladih Avstrije. Počitnice so omogočili otrokom iz socialno ogroženih družin in otrokom z različnimi oboljenji. 

V okviru 14-dnevnega letovanja bodo izvajali delavnice na temo zdravja, številne športne aktivnosti z vključenim kajak tečajem in obiskali bljižnje kraje ob slovenski obali. 

18. julija pa pričakujemo obisk generalne sekretarke mladih Avstrije ga. Renate Hauser in organizatorko letovanja ga. Katharino Jehart. 

Nogometna zveza Slovenije - nogometni tabori za otroke

Že tretje leto zapored nogometni kampi za otroke zdravilišča

Leta 2014  je Nogometna zveza Slovenije zgradila igrišče z umetno travo, ki ga danes uporabljamo za poletne treninge otrok zdravilišča in športne priprave mlajših selekcij. 

Tako kot vsako leto nas bodo tudi letos obiskali profesionalni trenerji, ki bodo dvakrat dnevno izvajali treninge za otroke. 

Hvala Nogometni zvezi Slovenije. 

Sleep for peace - mednarodni projekt

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS se je letos pridružilo mednarodni kampanji "Sleep for peace". Delavnice potekajo od 21.09.2016 do 27.09.2016 v sodelovanju s Popotniškim združenjem Slovenije. 

Namen projekta je ozavestiti ljudi o pomembnosti MIRU v svetu in znotraj nas samih.

Naši najmlajši gostje so zapisali nakaj čudovitih mislih.

Svetovni dan otroka 2016

Po sprejetju Konvencije o otrokovih pravicah iz leta 1989, vsaka država določi en dan v letu, ki opominja na pravice najmlajših.

V Sloveniji obeležujemo svetovni dan otroka prvi ponedeljek v mesecu oktobru in tradicionalno je celoten teden posvečen otrokom. 

V MZL RKS Debeli rtič bomo za naše otroke pripravili zanimive in poučne dejavnosti. 

Jesenske počitnice

Juhuhu...Na Debeli rtič je v soboto srečno prispelo 276 otrok. Pojedli smo kosilo, razdelili in spoznali smo svoje skupine in kmalu smo odšli na prvi sprehod. 

Naši otroci na letovanju uživajo v sončnem vremenu in zanimivih dejavnostih. Obiskala nas je gospa Sandra iz »Body mind spirit« studia, ki nam je prinesla veliko donacijo oblačil in pripravila dve čudoviti motivacijski delavnici za starejše otroke. Gospe Sandri se zahvaljujemo za prijaznost in čas, ki ga je preživela z nami.

Krompirjeve počitnice v zdravilišču

Teden jesenskih počitnic je tako hitro minil, da kar ne moremo verjeti, da je že konec. Zdravilišče je obiskalo 276 otok. Skozi celoten teden smo izvajali pester animacijski program, ki je bil športno in zabavno obarvan.

V dneh, ko so otroci počitnikovali na Debelem Rtiču, so se preizkusili v različnih športnih aktivnostih, med drugim tudi karate in kickbox. Za sodelovanje se zahvaljujemo Karate klubu Tora in Kickboxing klubu Koper. 

Poleg večje skupine otrok so zdravilišče obiskali:

- otroci iz Italije (Milano), skupina Parrocciha;

- tabor Boksarske zveze Slovenije;

- športne priprave Atletskega kluba Olimpija in

- Šahovska zveza Slovenije. 

Srečanje dobaviteljev

Danes je bilo v MZL tradicionalno letno srečanje dobaviteljev hrane, pijače, drugih materialov, energije ter drugih storitev. Goste je nagovorila generalna sekretarka Rdeči Križ Slovenije gospa Renata Brunskole. Vodstvo MZL je predstavilo analizo dela v letošnjem letu in cilje za leto 2017. MZL zelo intenzivno sodeluje s poslovnimi partnerji in jih usmerja v skupno uresničevanje razvojnih ciljev MZL. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo za dobro delo naših dobaviteljev in pričakujemo, da bomo skupaj z njimi dobro poskrbeli za kvalitetno izvajanje vseh MZL programov in zadovoljstvo vseh naših gostov.

Otvoritev mladinskega doma Rakovica

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič (MZL RKS Debeli rtič)  je danes  v goste povabilo svoje zveste donatorje  in izvajalce obnovitvenih del mladinskega doma Rakovica, katerega triletna postopna temeljita obnova je vredna 500.000€, od tega znašajo zadnji posegi 74.000€.

 

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič je danes sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center, kjer je v minulih šestdesetih letih letovalo pol milijona otrok. Zahvala za to gre stotinam anonimnih donatorjev in prostovoljcev, ki so s svojim delom gradili mladinske paviljone in  predanosti ter strokovnosti vseh nekdanjih ter sedanjih zaposlenih.

 

Mladinski dom Rakovica je bil zgrajen pred štiriinpetdesetimi leti in ga je dodobra najedel čas ter meteorne vode, zato je leta 2013 stekla obnova. Po treh letih postopnih obnavljanj  je zdaj mladinski dom Rakovica temeljito obnovljen in bogatejši za:

       dodatno temeljenje s smolami Uretek,

       zgrajena je nova zunanje meteorna, vodovodna in fekalna kanalizacije z zunanjo hidroizolacijo objekta,

       zgradili smo nove skupne kopalnice,

       postavili smo novo stavbno pohištvo,

       uredili smo elektroinštalacije in talne obloge,

       postavili smo Canon učilnico,  demonstracijsko kuhinjo in sušilnico perila

       pridobili smo novo strojnico za samostojno ogrevanje objekta in sanitarne vode,

       pridobili smo nove omare za goste objekta

 

Takšno postopno obnovo mladinskega doma Rakovica so s svojimi donacijami sofinancirali dolgoletni donatorji, ki so v zahvalo obeleženi na spominski plošči na objektu:

Telekom Slovenije

Luka Koper

Canon Adria

MIK Celje

Delta Holding, pa z enkratno donacija v 2016 za financiranje izgradnje termofasade na objektu

Vsem donatorjem se je predsednik RKS dr. Dušan  Keber zahvalil za njihovo izvajanje humanitarnega poslanstva in  izrazil upanje, da bodo nadaljevali svoje poslanstvo tudi v prihodnje. »Na naših letovanjih so vsi otroci deležni vsega spoštovanja in ljubezni, predvsem pa sprejetosti. Usmerjamo jih v igro, gibalne aktivnosti in socialne aktivnosti. Vsi otroci so deležni učinkov naravnih zdravilnih sredstev, to sta morska voda in mikroklima. Naš cilj je, da otrok v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič doživi svoje sanje in sproščene počitnice, predvsem pa si prizadevamo udejanjati njegovo pravico biti (sproščen) otrok.«

 

14 dnevne intenzivne priprave

Nogometni klub Lučani Mladost iz Srbije uspešno zaključuje 14 dnevne intenzivne priprave v našem zdravilišču.

V okviru priprav so nogometaši odigrali prijateljske tekme z nogometnimi klubi: Dob, Dekani, Radomlje, Domžale in Celje. Za dobro vzdušje je poskrbelo naše osebje, ki je dvema nogometašema pripravilo torto kot rojstnodnevno presenečenje. Poleg igre na terenu so igralci uživali v wellness centru zdravilišča. 


Nogometnemu klubi Lučani Mladost in trenerju g. Nenadu Milovanoviću želimo veliko uspehov v prihajajoči sezoni.

RAZGLASITEV ZMAGOVALCEV LIKOVNEGA NATEČAJA

»TAM, KJER RASTEJO SANJE.«

Na likovni natečaj z naslovno temo »Tam, kjer rastejo sanje«, smo dobili 39 likovnih del iz petih osnovnih šol. Šole so bile naslednje:

Osnovna šola Ankaran,

Osnovna šola Toneta Okrogarja, podružnica Kisovec,

Osnovna šola Griže,

Osnovna šola Milke Šobar Nataše,

Osnovna šola Turnišče.

 

Strokovno komisijo so sestavljali:

Ga. Ana Papež Križaj, kustosinja pedagoginja iz Obalnih galerij Piran, predsednica komisije,

Ga. Marija Mahne, odgovorna oseba UMMI, zavod za izobraževanje Koper, članica komisije,

Ga. mag. Veronika Grmek Vilhar, vodja sektorja za prodajo in pedagoško-animacijsko dejavnost v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič, članica komisije.

 

Skupno število vseh del je bilo 39. Vsaka članica komisije je izbrala pet del za ožji izbor. V ožji izbor je prišlo 12 del. Dela, ki so prišla v ožji izbor so naslednja: Anja Papa (OŠ Milke Šobar Nataše – mentor Andreja Schwenner), Marko Pucko (OŠ Turnišče – mentor Milena Salaj), Nuša Magdič (OŠ Turnišče – mentor Milena Salaj), Pia Krušnik (Oš Griže – mentor Breda Bračko), Taj Kavaš (OŠ Turnišče – mentor Milena Salaj), Eva Angelini (OŠ Ankaran – mentor Anita Saksida), Nina Koren (OŠ Ankaran – mentor Anita Saksida), Tanja Muratovič (OŠ Milke Šobar Nataše – mentor Andreja Schwenner), Iza Teršek (OŠ Griže- mentor Breda Bračko), Erik Kolenac (OŠ Milke Šobar Nataše – mentor Andreja Schwenner), Klemen Olenik (OŠ Ankaran – mentor Anita Saksida) in Matjaž Hajdinjak (OŠ Ankaran – mentor Anita Saksida).

Zmagovalec prvega likovnega natečaja » Tam, kjer rastejo sanje« je Erik Kolenac (OŠ Milke Šobar Nataše – mentor Andreja Schwenner). Drugo mesto je zasedel Klemen Olenik (OŠ Ankaran – mentor Anita Saksida). Tretje mesto je zasedel Matjaž Hajdinjak (OŠ Ankaran – mentor Anita Saksida).

Obrazložitev izbora zmagovalnih del

Zmagovalno likovno delo Erika Kolenaca je motivno najbolj odgovarjalo naslovu razpisanega natečaja » Tam, kjer rastejo sanje.« Izrazno je slika zelo močna in postavlja tako Debeli rtič kot vse otroke, ki ga obiščejo v center vesolja. Iz slike je moč razbrati, da se otroci dobro počutijo, izražajo veselje, zadovoljstvo in prijateljstvo. Na modrem nebu je odlično dosežen efekt sijočih zvezd.

Drugo uvrščeno delo Klemna Olenika odlično prikazuje čas počitnic, prostočasja. Barvna kombinacija in prelivanje barv v ospredju poudarjajo otroka in njegovo igro. S številkami in vzorci je avtor poudaril, da je tudi v igri en red. dobro prikazana dinamika ter povezava glasbe in športa.

Tretje uvrščeno delo Matjaža Hajdinjaka ima odlično grafiko. Kombinacija barv je lepa in prednost daje morju. Prikazan je okoljevarstveni vidik. Slika poudari naravovarstveni problem bližine Luke Koper, prikazuje barke, ki gredo v pristan ter ribe, ki se oddaljujejo od obale. 

Glavna nagrada za zmagovalno likovno delo je diploma, kopanje s kosilom za celoten razred, ki ga obiskuje učenec. Drugo in tretje mesto dobijo diplomo in tolažilno nagrado. Vsi ostali udeleženci dobijo zahvalo za sodelovanje na prvem likovnem natečaju.

 

Nagrade in zahvale dobijo avtorji in mentorji po pošti.

Hvala za sodelovanje vsem avtorjem in mentorjem.

mag. Veronika Grmek Vilhar

vodja sektorja za prodajo in pedagoško-animacijsko dejavnost

 

Več kot dva tisoč kosov oblačil

Po vzoru akcije viški hrane sta Lions klub Portorož Zarja in Območno združenje Rdečega križa Piran združila moči in skupaj z dobaviteljem oblačil, ki želi ostati anonimen, Mladinskemu zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli Rtič donirala že več kot dva tisoč kosov oblačil v skupni vrednosti najmanj osem tisoč evrov. Akcija bo trajna, oblačila so namenjena otrokom in mladostnikom, ki se udeležujejo letovanj na Debelem Rtiču.

Danes, v sredo, 1. marca 2017, ob 17. uri bodo članice ženskega Lions Kluba Portorož Zarja in predstavnice Območnega združenja Rdeči križ Piran obiskale Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije Debeli Rtič in približno 170 otrokom, ki trenutno letujejo na Debelem rtiču, poleg oblačil podarile prireditev »Tam, kjer rastejo sanje«. Nastopila bo glasbenica Lucienne Lončina, Irena Dolinšek bo predstavila novo pravljico »O morski deklici Sanji …«, sledile bodo nagradne igre in skupna večerja z otroki. 

Seminar prostovoljcev

V obdobju od 21.4.2017 do 22.4.2017 bo v zdravilišču potekal seminar za nove in stare prostovoljce Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Slovenije Debeli rtič.

Prijave na seminar sprejemamo prek prijavnice dostopne pod zavihkom prostovoljci.

Vabljeni!

Hidroterapija otrok 6.maj 2017

Dragi starši in otroci,

Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič je edino mladinsko obmorsko zdravilišče v Sloveniji. Zdravniki so si že desetletja enotni: zdravljenje v MZL Debeli rtič združuje pozitivne vplive zdravilnih učinkov morske vode, prijetnega in blažilnega sredozemskega podnebja in strokovne oskrbe.

V zdravilišču smo razvili projekt v sodelovanju z Razvojno ambulanto Zdravstvenega doma Koper. Projekt smo poimenovali Hidroterapija otrok oz. terapija v vodi. Terapija v vodi je odlična vrsta sprostitve, izboljšuje prekrvavitev in zato sprošča zakrčene (spastične) mišice. Pomembno olajša gibljivost sklepov in koristno učinkuje pri vseh gibalnih težavah. V topli vodi je gibanje manj naporno, za gibalno oviranega otroka je odlična vrsta telesne vadbe ter igre. Voda ima dober učinek na: krepitev zdravja, preprečevanje sekundarnih okvar, socializacijo in učenje plavanja.

Cilj projekta je, da skozi skupno druženje in plavanje v vodi pomagamo otrokom pri lajšanju težav povezanih z gibanjem. Namenjen je otrokom z blažjimi do zmernimi težavami.

Brezplačni program predvideva 4 srečanja. Prvo srečanje bo trajalo 2 uri, od 10.00 do 12.00. Enournemu teoretičnemu delu bo sledila še enourna praktična delavnica. Praktične delavnice se nadaljujejo še naslednje tri zaporedne sobote.

S programom pričnemo: 6.maja 2017.

Predvideni termini srečanja: vsako soboto.

S seboj prinesite opremo za kopanje v bazenu.

Prijave sprejema MZL Debeli rtič, ambulanta, od ponedeljka do petka od 7.00–14.00 ure na

tel.: 05 909 7016.

Vljudno vabljeni!

Svetovni dan astme 2017

Danes smo v zdraviliscu obelezili svetovni dan astme. Za prisotne smo pripravili poseben animacijski program z Ribico Zdravko. Ob programu je zdravnica zdravilišča Dr. Breda Franetič Prunk povedala vec o programu astme. Nastopili so otroci na zdraviliškem zdravljenju, vrtec Kobarid, Miklavžev vrtec in I. razred OŠ Ilirska Bistrica. 

Lek d.d. delovna akcija

Iskrena hvala zaposlenim podjetja Lek d.d. za danasnjo odlicno delovno akcijo. 

Ekipa 80 sodelavcev je v nekaj urah resnično intenzivnega dela uredila parkovne površine, zaščitila leseno parkovno opremo z ustreznimi premazi, pobarvala vse kovinske ograje, pripravljala zunanji bazen za skorajšnjo otvoritev, zasadila vrtiček z rožmarinom.

Iskrena hvala za prinešene sadike lavande in rožmarine, za zemljo, gnojila, materiale za barvanje, podarjene majčke...

Najlepša hvala za  dobro voljo in izjemno dobro sodelovanje Sandoza v Sloveniji z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem Rdečega križa Slovenije, saj bodo tudi letos glavni pokrovitelj tradicionalega Rtiškega srečanja zdravnikov 27. maja pri nas. 

 

Prosto delovno mesto

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič nudi zaposlitev za določen čas za delovno mesto: reševalec iz vode.

Možna je nastanitev.

Pogoji:

- V. stopnja izobrazbe,

- veljavna licenca za reševalca iz vode.

 

Za več informacij smo na voljo na:

Erika Ražman

T: +386 (0) 5 909 7005

E: erika.razman@mzl-rks.si

Donacija pripomočkov za vodno vadbo

Z donacijo Zavarovalnice Triglav smo prejeli pripomočke za vodno vadbo otrok:
- 30 plavalnih tub,
- 5 profesionalnih plavalnih plošč,
- 5 plošč za učenje plavanja z raznimi motivi,
- 4 uteži za vodni fitnes,
- 2 aquaroll-a za vodni fitnes.


V imenu vseh otrok, ki bodo uporabljali te pripomočke in izvajalcev vodne vadbe se vam zahvaljujemo za donacijo.

Bisnode, dobrodelno kolesarjenje

Bisnode - kolesarjenje z namenom.

Donirali so nam: 3 x računalniške tablice, žoge, športne rekvizite, loparje, barvice, zvezke, knjige, otroške revije, nahrbtnike...

1000 x hvala v imenu naših otrok. 

 

 

Zahvala Telekomu Slovenije

Iskreno se zahvaljujemo dolgoletnemu donatorju Telekomu Slovenije za novo donacijo. Donacija je namenjena obnovi zdravilišča. Obiskala sta nas gospod Tomaž Jontes in gospa Metka Zabret.

15 let dobrodelnega projekta

Tiskovna konferenca podjetja TUŠ - 15 let dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh in 7.600 nasmehov otrok v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli rtič.
106 otrok se je zabavalo ob cirkuških norčijah Zavoda enostavno prijatelji.

Sporočilo za javnost – obvestilo staršem otrok na letovanju

Ankaran – 3. julij 2017 - Vodstvo Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič v zvezi s poročanjem o dogodku, kjer so vpleteni mladoletni otroci, obvešča vse starše otrok, ki letujejo v zdravilišču ali na letovanje prihajajo v prihodnjih dneh, da je šlo za osamljen in nepredvidljiv primer. Sprejeli smo vse potrebne ukrepe, da se kaj podobnega ne bi ponovilo, zato so njihovi otroci povsem varni.

Zaradi zaščite interesov mladoletnih otrok o dogodku, ki je še v preiskavi, drugih izjav ne dajemo.

Vodstvo Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič

12. Mikova karavana otroškega smeha

12. Mikova karavana otroškega smeha in 5. v zdravilišču Debeli rtič.

Obiskal nas je gospod Franci Pliberšek, lastnik in generalni direktor podjetja Mik Celje. Iskrena hvala g. Pliberšku in MIKu, da so tudi letos stotim otrokom podarili teden dni radoživih počitnic ob morju. V Rdečem križu Slovenije si želimo, da bi takšno ravnanje dobilo čimveč posnemovalcev.

 

Svečana podelitev diplome UEFA fundacije za otroke in podpis memoranduma o sodelovanju

Danes je v MZL RKS Debeli rtič potekala svečana podelitev pridobljenih sredstvih s strani UEFA fundacije za otroke. Memorandum sta podpisla predsednik Nogometne zveze Slovenije g. Radenko Mijatović in predsednik Rdečega križa Slovenije g. Dušan Keber.

Po podpisu memoranduma smo obiskali otroke na nogometnem igrišču, kjer potekajo treningi s profesionalnim trenerjem Nogometne zveze Slovenije.

Zveza nogometnih sodnikov NZS je letos zbrala sredstva za letovanje 9 otrok in jih danes tudi obdarila.

Poleg predsednika NZS in RKS so na dogodku bili prisotni:
g. Jure Praprotnik, vodja sodniškega oddelka
g. Matic Kodrič, marketing in komuniciranje
ga. Blanka Šiško, marketing in komuniciranje

Beloruski in ukrajinski otroci na rehabilitaciji na Debelem rtiču

Otroci, žrtve konflikta v Ukrajini, in otroci, ki še vedno čutijo posledice sevanja po katastrofi v Černobilu, so v organizaciji ITF Ustanove za krepitev človekove varnosti in s financiranjem Ministrstva za zunanje zadeve RS prišli na zdravstveno in psihosocialno rehabilitacijo v Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču.

(Ljubljana, 24. 8. 2017) Te dni je na Debelem rtiču na zdravstveni in psihosocialni rehabilitaciji 111 otrok iz Belorusije in Ukrajine. 81 otrok iz Ukrajine je prišlo v programe psihosocialne rehabilitacije zaradi posledic tamkajšnjih oboroženih konfliktov. Na zdravstveni rehabilitaciji pa je istočasno tudi 30 otrok iz Belorusije, z zdravstvenimi težavami, ki izvirajo iz sevanja po jedrski katastrofi v Černobilu leta 1986, in so vključeni v različne programe, ki jim bodo pripomogli k izboljšanju zdravja ter splošnemu dobremu počutju, kot so respiratorna fizioterapija, hidroterapija in različne vaje za krepitev vzdržljivosti. Program pomoči otrokom v organizaciji ITF Ustanove za krepitev človekove varnosti (ITF) financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije (MZZ RS), v sodelovanju z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču ter partnerji iz prizadetih držav.

Sabina Beber Boštjančič, v.d. direktorja ITF je ob tem povedala: »Oboroženi konflikti in druge katastrofe močno prizadenejo najbolj ranljive člane družbe – otroke. S tovrstnimi programi jim ITF pomaga, da se po negativnih izkušnjah čim bolje vključijo nazaj v družbo in razvijajo svoje potenciale. Program zdravstvene rehabilitacije beloruskih otrok in psihosocialne rehabilitacije ukrajinskih otrok se bo v organizaciji ITF in ob nadaljnji finančni podpori Republike Slovenije nadaljeval pod okriljem Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču tudi v letu 2018.«

Mag. Ana Žerjal, vodja MZL RKS Debeli rtič je ob tem dodala: »Projekt psihosocialne rehabilitacije otrok iz Ukrajine in zdravstvene rehabilitacije otrok iz Belorusije izvajamo v našem zdravilišču že nekaj let. Vsi otroci so vključeni v program šole plavanja, športnih aktivnosti (šola kajaka, nogomet, košarka, odbojka na mivki in kolesarjenje). Pedagoški program pa je sestavljen iz cirkuške pedagogike in raznovrstnih delavnic ter aktivnosti na prostem. Rezultati programa so izjemni in smo nad njimi tako mi kot terapevti, otroci in njihovi mentorji navdušeni. To je najlepša in najbolj bogata izkušnja, ki jo lahko kot država podarimo tem otrokom. Slogan našega zdravilišča je »Tam, kjer rastejo sanje!«, zato poudarjamo, da imajo vsi otroci pravico do brezskrbnega otroštva, do novih znanj in izkušenj in kar je najpomembneje - do nasmeha na obrazu.«

V Ukrajini v obdobju po ukrajinski revoluciji leta 2014 kljub mnogim poskusom mirne rešitve oboroženih spopadov nasilje še naprej neposredno ogroža človekovo varnost. Travmatični dogodki, katerim je bilo izpostavljeno na tisoče otrok in odraslih, prebivalstvu povzročajo psihološke stiske. To negativno vpliva na duševno zdravje in psihosocialno dobrobit zlasti otrok. Otroci iz Ukrajine v Slovenijo na rehabilitacijo preko ITF prihajajo od leta 2014 in jih je prišlo skupno z letošnjo skupino že 321.

Človekovo varnost pa ogrožajo tudi drugi dogodki. Eden takšnih je bila tudi najhujša jedrska nesreča v zgodovini v Černobilu. Sevanje, ki izvira iz te nesreče, še vedno povzroča duševno trpljenje in mnoge druge zdravstvene težave mnogih. Otroci iz Belorusije so v Slovenijo prvič prišli leta 2012. Skupno z letošnjo skupino jih je s pomočjo ITF na rehabilitaciji v Sloveniji bilo že 119.

Vir: ITF

O ITF

ITF Ustanova za krepitev človekove varnosti (ITF) (prej: Mednarodna ustanova – Fundacija za razminiranje in pomoč žrtvam min) je humanitarna, neprofitna organizacija, ki jo je marca 1998 ustanovila Vlada Republike Slovenije. Njen prvotni namen je bil nuditi pomoč Bosni in Hercegovini pri pokonfliktni rekonstrukciji skozi odstranjevanje min in pomoč žrtvam min.

ITF je od samega začetka nenehno razvijal in utrjeval svoje poslanstvo krepitve človekove varnosti ter omogočanja obnove in razvoja državah, ki so jih prizadejali oboroženi spopadi. Pri tem ITF naslavlja tako neposredne kot dolgoročne posledice, ki jih povzročajo mine, eksplozivni ostanki vojne in druge nevarnosti, ki ostajajo po končanem oboroženem konfliktu. Svoj geografski doseg in obseg aktivnosti je razširil z namenom naslavljanja težav spreminjajočega se okolja človekove varnosti, potreb držav prejemnic in prioritet donatorske skupnosti. Ob tem delovanje ITF vedno temelji na močnih partnerstvih, regionalnem pristopu in načelih transparentnosti in odgovornosti.

Krompirjeve počitnice 2017

Počitnice so SUPER. 

 V soboto so otroci srečno prispeli v Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič. Čez vikend smo imeli že veliko aktivnosti. Prvi dan smo imeli spoznavni večer. Naslednji dan smo začeli s preizkusom plavanja, kolesarjenjem, igranjem nogometa in številnih ostalih iger. Poleg športnih aktivnosti smo imeli ustvarjalno delavnico - izdelovanje zapestnic prijateljstva. Ob morju smo nabirali školjke in lovili tople sončne žarke. Na večerni animaciji smo si ogledali zabavno predstavo. 

Oktobrske skupine seniorjev

V mesecu oktobru smo gostili dve skupini seniorjev iz socialno ogroženih področjih. Skupno nas je obiskalo 160 oseb. 7 dnevne brezskrbne počitnice so vključevale pester animacijski program: pohodi, glasbeni in plesni večeri, plavanje, ustvarjalne in izobraževalne delavnice.

 25.10.2017 je skupino senirojev obiskala generalna sekretarka RKS gospa Renata Brunskole, ki se  pridružila med kosilom in povedala, da želimo v Rdečem križu Slovenije prispevati svoj delež h kakovosti življenja starejših ljudi, saj brez naše pomoči mnogi med vami nikoli ne bi videli morja. Dodala je še: »Sočasno hočemo pokazati, da so starejši ljudje pomemben vir družbe, zlasti pri delu Rdečega križa. Vemo, da starejši ko smo, več zdravstvenih težav imamo in počitnice ob morju dobro denejo. Na žalost pa veliko starejšim pokojnina ne omogoča takšnih počitnic kot jih v teh sončnih dneh preživljate v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič, kjer je poleg skrbi za zdravje zelo pomembno tudi druženje, tkanje novih prijateljskih vezi in spoznanje, da je pri nas še veliko dobrih in prijaznih ljudi, ki drug drugemu namenimo lepo besedo."

Uefa for children - MNZ Ljubljana

V času jesenskih počitnic letuje 27 otrok iz Medobčinske nogometne zveze Ljubljana. Trener Peter Kocjančič in pedagoški tim Debelega rtiča bodo poskrbeli za nepozabne nogometne počitnice. 

Nogometna zveza Slovenije 

Rdeči Križ Slovenije 

⚽️

1. tabor: MOJ IZZIV

4.11.2017 se je zaključil 1.tabor Moj izziv, projekta: Interdisciplinarni pristop pri obravnavi prekomerno hranjenih otrok in mladostnikov. Tabora se je udeležilo 16 otrok in mladostnikov, starih 9-17. Dva krat dnevno so bili aktivno vključeni v gibalne delavnice, delavnice zdravega kuhanja in počutja. Uživali so v kuhanju in pripravi malic, plavanju, teku, trimu, fitnesu, kajaku, nogometu, košarki...

V 2 tednih so dokazali, da znajo teoretično znanje s področja uravnotežene prehrane, telesne aktivnosti in počutja odlično uporabiti v praksi. To je domača naloga za celo življenje. Prvo leto so planirane kontrole s strani strokovnega TIMa, prvič na 14 dni, nato 1 x mesečno.

Tabor smo svečano zaključili s podelitvijo PRIZNANJ za udeležbo in prve dosežene izzive. Vsi so prejeli Beležko za spremljanje aktivnosti doma in knjižico receptov.

Osnovna šola Elvire Vatovec Prade

donacija

Iskrena hvala učencem in učiteljem Osnovne šole Elvire Vatovec Prade za donacijo higienskih pripomočkov, namenjenim socialno ogroženim otrokom. 

Prvi dobri mož v mesecu decembru

Prihod Miklavža

Miklavž je obiskal vse pridne otroke v zdravilišču. Ali je tudi vam pustil darilo?

 

V Mladinskem domu Morska Zvezda zagotovili ogrevanje

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič je odprto skozi celo leto in smo zaradi naraščajočega število prihodov mladinskih skupin zagotovili ogrevanje mladinskega doma Morska zvezda, ki dosedaj ni imel te možnosti. Prijeten mladinski dom, ki leži 200 m od morja, ima 157 ležišč, nove prenovljene skupne sanitarije in večji večnamenski prostor.
Mladinski dom je primeren je skupine otrok in odraslih (športnikov, glasbenikov, šol v naravi itd.).

Vabljeni!

LAST MINUTE ponudba v mesecu marcu

Hotel Arija***

20.3.2018 do 26.3.2018

BIVAŠ 3, PLAČAŠ 2 137,00 € 94,00 € na osebo

BIVAŠ 4, PLAČAŠ 3 180,00 € 137,00 € na osebo

Depandansa Bor**

20.3.2018 do 26.3.2018

BIVAŠ 3, PLAČAŠ 2 104,00 € 72,00 € na osebo

BIVAŠ 4, PLAČAŠ 3 136,00 € 104,00 € na osebo

Cena vključuje:

namestitev v dvoposteljni sobi v izbranem objektu s polpenzionom,

neomejen vstop v pol-olimpijski bazen z morsko vodo v hotelu Arija*** tudi na dan prihoda in odhoda,

20% popust na vstop v savno.

Doplačila na osebo na dan:

turistična taksa: odrasli 1,27€, otroci od 7. – 17. leta 0,64€,

doplačilo za dodatni dan: 43,00 € v Ariji in 32,00 € v Boru,

doplačilo za polni penzion: 12,00 € v Ariji in 10,00 € v Boru;

doplačilo za enoposteljno sobo: 15€.

Popusti za otroke z dvema odraslima v sobi:

otroci do dopolnjenega 3 leta starosti GRATIS

PRVI otrok do dopolnjenega 12 leta GRATIS

DRUGI OTROK do dopolnjenega 12 leta 50 %

Popusti za otroke z enim odraslim v sobi:

otroci do dopolnjenega 3 leta starosti GRATIS

PRVI otrok do dopolnjenega 12 leta 30 %

DRUGI OTROK do dopolnjenega 12 leta GRATIS

Število sob je omejeno!

Informacije in rezervacije: T: + 386 (0) 5 909 7000 E: recepcija.mzl@mzl-rks.si

Zaigraj z nami

Rdeči križ Slovenije in Fundacija Playerspromotions sta v sodelovanju z Janom Oblakom, najboljšim nogometnim vratarjem na svetu, pred dvema tednoma povabila osnovnošolce po Sloveniji, naj darujejo za svoje sovrstnike. Namen projekta je bilo poleg spodbujanja zdravega načina življenja tudi spodbujanje sočutja in solidarnosti, saj so otroci prispevali  za počitnice svojih sovrstnikov, ki živijo v manj spodbudnem okolju in si ne morejo privoščiti počitnic ob morju.

Veseli smo velikega odziva, saj je več kot 12.500 učencev iz več kot stotih slovenskih osnovnih šol s svojo majhno donacijo skupaj omogočilo prvomajske počitnice 70 svojim sovrstnikom. Vsem, ki so darovali so omogočili vstop v žrebanje za vrsto privlačnih nagrad. Na finalnem dogodku, žrebanju v sredo, 28. marca 2018,  se je otrokom pridružil Jan Oblak, ki je v družbi skoraj dvestotih otrok izžrebal prvih deset nagrad, pozneje pa so pod budnimi očmi žirije žrebanje nadaljevali otroci. Mladi udeleženci so bili zelo veseli, da so lahko nogometaša spoznali v živo in se z njim fotografirali ter dobili avtograme. Vreme je bilo jasno in krasno, zato je bilo zadovoljstvo ob zbranem znesku in prijetnem druženju še toliko večje. Prepričani smo, da bomo skupaj polepšali prvomajske počitnice mnogih otrok, ki sicer ne bi letovali ob morju.

Projekt je izvajalo dvaindvajset območnih združenj RKS in MZL RKS DEBELI RTIČ, ki so v sodelovanju s šolami s plakati in letaki obvestila o akciji o osnovnih šolah postavili škatle, v katere so lahko otroci oddali listke, s katerimi so sodelovali v žrebanju za privlačne, nogometno obarvane. Zbrana sredstva na šolah v posameznih območnih združenjih smo nato sešteli, ker so namenjena letovanju otrok iz njihove sredine, saj želimo pri najmlajših krepiti medsebojno pomoč na lokalnem nivoju.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se dogodka udeležili. 

Hvala v imenu Rdečega križa Slovenije in Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič. Upamo, da bomo akcijo izpeljali tudi prihodnjo pomlad.

Vir: Rdeči križ Slovenije, marec 2018

XVII. Rtiško strokovno srečanje

Tema : XVII. RTIŠKO STROKOVNO SREČANJE ŠOLSKIH ZDRAVNIKOV IN PEDIATROV podroben program – ISIS 5, 2018

Kraj : DEBELI RTIČ, Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije, konferenčna dvorana hotel Arija

Datum : 26. maj 2018

Sobota, 26.maj ob 09.00 : DEBELOST IN PREVENTIVNI PREGLEDI ŠOLARJEV

Število udeležencev ni omejeno.

Strokovno srečanje za pediatre, šolske zdravnike in ostale zdravnike v osnovnem zdravstvu.

Organizator : Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič v sodelovanju s Sekcijo za šolsko, študentsko in adolescentno medicino pri SZD in Sekcijo za primarno pediatrijo

Prijave : recepcija Mladinskega zdravilišča Debeli rtič, Jadranska 73, 6280 Ankaran

tel. : 05 9097000

E : recepcija.mzl@mzl-rks.si

Kontaktna oseba : Breda Prunk Franetič, dr.med., tel.: 05 9097017

E : breda.franetic-prunk@mzl-rks.si

Kotizacije ni.

Vabljeni!

Uradna otvoritev dvorane Bor 2, ki je v celoti nastala s pomočjo naših donatorjev Luka Koper, Telekom Slovenije in Canon Slovenija.

V Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič že od leta 1956 skrbimo za zdravje otrok z različnimi programi. Leta 1997 je bil zgrajen hotel Bor, ki je imel tudi notranji bazen. V tem bazenu so se izvajale terapije za otroke na zdraviliškem zdravljenju, veliko otrok pa se je tam tudi naučilo plavati. Bazen v Boru je glede na potrebe postal počasi premajhen, zato je bil leta 2009 zgrajen večji pololimpijski bazen v Ariji, ki pa je tudi že polno zaseden.

Bazen v Boru je od jeseni 2012 izven obratovanja. V 2013 smo pripravili prvo idejno zasnovo za postavitev multifunkcijske dvorane namesto obstoječega bazena in z veseljem vam sporočamo, da nam je končno uspelo realizirati prvo fazo tega projekta. Vse naše mladinske skupine vedno bolj potrebujejo tudi razne učilnice in druge zaprte prostore, ta dvorana površine 200 m2, pa bo še posebej primerna za vaje plesnih, glasbenih, in drugih športnih skupin, itd.

Na otvoritvi so bili prisotni predstavniki Telekoma Slovenije g. Tomaž Jontes in ga. Metka Zabret, Luke Koper g. Sebastjan Šik ga. Tatjana Jazbec in predstavnica Canon Slovenija ga. Nataša Porenta. Hvaležnost za donacijo so izkazali predsednik Rdečga Križa Slovenije g. Dušan Keber, generalna sekretarka ga. Renata Brunskole in vodja zdravilišča ga. Ana Žerjal.

Iskrena hvala vsem donatorjem za donacijo in včerajšnjo udeležbo na prireditvi.

Foto Belvedere

Obvestilo o internih dogodkih v MZL RKS Debeli rtič

Spoštovani gostje zdravilišča MZL RKS Debeli rtič,

obveščamo vas, da bo za zunanje obiskovalce MZL RKS Debeli rtič, zaradi internih dogodkov zaprt v naslednjih terminih:
- petek 1.6.2018 od 16 ure dalje,
- sobota 2.6.2018 cel dan,
- petek 8.6.2018 od 8 do 13 ure, 
- sobota 9.6.2018 cel dan.

Hvala za razumevanje.

PORABA SREDSTEV DONACIJE UEFA FOR CHILDREN 2017

Z donacijo Uefa for children 2017 v vrednosti 50.000 EUR smo omogočili letovanja za otroke iz socialno ogroženih in depriviligiranih družin, pridobili nove rekvizite in majčke za otroke na vseh socialnih letovanjih v Mladinskem zdravilišču Debeli rtič ter izvedli nadgradnjo igrišča.

Od jeseni 2017 do konca prvomajskih počitnic 2018 smo izvedli 6 terminov letovanj otrok iz različnih Medobčinskih nogometnih zvez. Treninge sta vodila profesionalna trenerja g. Peter Kocjančič in g. Matjaž Semenič.

1. FAZA: LETOVANJE OTROK

Obiskalo nas je 125 otrok v sledečih terminih:

- termin: Medobčinska nogometna zveza Ljubljana 27 otrok v obdobju od 29.10.2017 do 3.11.2017;

- termin: Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota: NK Pušča 9 otrok od 5.11.2017 do 10.11.2017;

- termin: Medobčinska nogometna zveza Celje 25 otrok v obdobju od 18.3.2018 do 23.3.2018;

- termin: Medobčinska nogometna zveza Maribor 28 otrok v obdobju od 18.3.2018 do 23.3.2018;

- termin: letovanje palestinskih otrok iz področij Ramale, Jeruzalema in Hebrona 18 otrok v obdobju od 25.3.2018 do 31.3.2018 (sodelovanje med Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport; Nogometno zvezo Slovenije in Mladinskim zdraviliščem in letoviščem RKS Debeli rtič);

- termin: Medobčinska nogometna zveza Lendava 20 otrok v obdobju od 27.4.2018 do 2.5.2018.

Poleg otrok nas je obiskalo 24 varovancev s trenerji SOS lige Slovenije.

Program 5-dnevnih nogometnih počitnic:

4 urni nogometni trening s trenerjem (dopoldne od 9.00h do 11.00h in 15.00h do 17.00h),

plavanje v notranjem bazenu z morsko vodo v hotelu Arija,

uporaba fitnesa,

večerni animacijski program (plesni, glasbeni večeri),

jutranje športne aktivnosti,

pohod v Resslov gaj in Ankaran.

2. FAZA: NADGRADNJA NOGOMETNEGA IGRIŠČA Z UMETNO TRAVO 20 x 40

S pomočjo donacije smo izvedli nadgradnjo stebrov igrišča do skupne višine mreže 5m (prej 3,6 m) na treh straneh igrišča. Mreža se je dopletla v pasu 1,40 x 80 cm.

Poleg nadstandardnih del smo izvedli tudi letna vzdrževalna dela.

3. FAZA: NABAVA REKVIZITOV IN MAJČK Z NAPISI »UEFA FOR CHILDREN«

Za otroke in spremljevalce na socialnih in ostalih letovanjih smo nabavili prek NZS trgovine 125 žog, 1 sodniški komplet in 40 markirnih dresov. Vsem otrokom na socialnih letovanjih bomo v letošnjem letu podarili majčko »Uefa for children«, skupno 1.890.

Z donacijo bomo kupili tudi 3 ročne nogomete in 55 blazin dimenzije 1 x 1 m, ki so primerne za splošno telovadbo, stabilizacijske vaje in podobno.

Vabilo za varuha prostovoljca

Obisk smučarjev

Smučarji (Tina Robnik, Miha Hrobat in Klemen Kosi) so obiskali otroke, ki letujejo v okviru dobrodelnega projetka Pričarajmo nasmeh podjetja Tuš. Otroci so se preizkusili v številnih zimsko obarvanih igrah in prejeli avtograme. Na koncu smo se vsi posladkali s sladoledi. 
Hvala za presenečenje in obisk.
FOTO: TUŠ
Rdeči Križ Slovenije

Uefa sklad za otroke doniral sredstva v višini 50.000 EUR v letu 2018

Nogometna zveza Slovenije, Rdeči Križ Slovenije ter Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič so danes na Brdu pri Kranju predstavili petletno sodelovanje. Sodelovanje se je začelo v letu 2013, ko se se pričeli pogovorili o izgradnji nogometnega igrišča z umetno travo. 


V letu 2017 je MZL RKS Debeli rtič pridobil 50.000 EUR donacije s strani Uefa sklada za otroke in jih je v celoti realiziral. Nogometnih priprav se je udeležilo 125 otrok in 24 odraslih. V okviru priprav smo imeli 5 dnevne nogometne počitnice tudi za Palestinske otroke iz Ramale in Jeruzalema.

Radenko Mijatović, predsednik NZS-ja je ob podpisu nove donacijske pogodbe sporočil: "Trudimo se za izboljšanje razmer tistih otrok, ki nimajo dobrih pogojev v življenju, da jih vsaj za trenutek odtrgamo od težkega vsakdana, jim za nekaj dni olepšamo življenje in jim omogočimo vsaj en brezskrben teden" .
Vodja MZL RKS Debeli rtič mag. Ana Žerjal je poudarila sodelovanje z nogometnimi sodniki, ki vsako letu darujejo za letovanje socialno ogriženih otrok. 


Govor je zaključil zakoniti zastopnik RKS g. Alojz Kovačič, ki je sporočil, da so tovrstna letovanja izredno pomembna pri vključevanju v družbo vseh socialno ogroženih otrok.

Iščemo varuhe prostovoljce

Že dobrih 60 let organiziramo nepozabne počitnice in letovanja za otroke, mladostnike in starostnike. Jutranji tek po gozdičku, izlet z ladjico, iskanje skritega zaklada, ustvarjalne delavnice, nepozabna doživetlja in veliko lepih trenutkov lahko doživite v naši družbi na Debelem rtiču.

Vabljeni vsi, ki si želite:

 - pridobiti bogate izkušnje pri pedagoškem delu z otroki in skupinami ljudi;

 - osebnostno rasti in se razvijati;

 - pridobivati bogate reference;

 - se naučiti in samozavestno opravljati svoje delo;

 - dobiti priložnost zase;

 - prisostvovati na zelo kvalitetnih predavanjih in usposabljanjih;

 - imeti hkrati TOP počitnice in delati, kar vas veseli na čudovitem delu slovenske obale.

 

Kako postanem prostovoljec?

1. Izpolnete prijavnico in jo oddate. Potrebno je predložiti še potrdilo o nekaznovanosti. Potrdilo lahko skenirano pošljete na e-mail: erika.razman@mzl-rks.si.

2. V izbirnem postopku imajo prednost kandidati pedagoških, zdravstvenih in družboslovnih smeri izobrazbe ter kandidati, ki imajo izkušnje na področju dela z otroki;

3. Izbrani prostovoljci so obveščeni in pred prihodom na otrok deležni praktičnih usposabljanj in znanj s področja Nenasilne komunikacije, veščine poslušati in moči pozitivne miselnosti;

Trenutno razpoložljivi termini:

- vse termine lahko najdete v prijavnici na povezavi: http://www.zdravilisce-debelirtic.org/PRIJAVNICA_ZA_VARUHA/

Brezplačna vodna vadba za občanke in občane

Brezplačna vodna vadba za občanke in občane občine Ankaran

Obveščamo vas, da MZL RKS Debeli rtič organizira brezplačno vodno vadbo za občanke in občane Ankarana vsako sredo in četrtek od 14.00h do 14.45h.

Za več informacij nas kontaktirajte na 05 909 7004.

Novembrska ponudba za seniorje

Novembrska ponudba za seniorje

Vabljeni za pregled ugodnih paketov. 

 

Sanacija klifa v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli rtič

Te dni Občina Ankaran zaključuje projekt Sanacija plazu in skalnega podora na kopališču MZL, ki bo otrokom zagotovila trajno varnost na kopališču.

Zakonita zastopnica RKS gospa Irena Nečemer je županu Občine Ankaran gospodu Gregorju Strmčniku izročila pisno zahvalo ob zaključku sanacije klifa.

Zahvaljujemo se celotnemu projektnemu timu Občine Ankaran, ki ciljno uresničuje trajnostno naravnano lokalno okolje.

Obvestilo o prazničnem urniku

Spoštovani gostje in obiskovalci Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič,

obveščamo vas, da je kompleks MZL RKS Debeli rtič zaprt v obdobju od 16.12.2018 do 18.1.2019.

Bazen in savne v Centra zdravja in dobrega počutja obratujajo po urniku.

Praznični urnik Centra zdravja in dobrega počutja:
24.12.2018 od 10.00 do 18.00 ure
25.12.2018 od 14.00 do 21.00 ure
31.12.2018 od 10.00 do 18.00 ure
1.1.2019 od 12.00 do 21.00 ure

Vikend ponudba v Depandansi Bor

Posebna ponudba hotel Arija***

Srečanje donatorjev, nova streha MD Veverička,14. 2. 2019

Srečanje donatorjev, nova streha MD Veverička, 14.2.2019

V MZL RKS Debeli rtič skrbimo za dobro počutje vseh otrok. Tudi s pomočjo donacij, vodstvo zdravilišča uresničuje vizijo obnove mladinskih domov, da bodo otroci imeli čudovite bivalne prostore. :) 
Novembra 2018 je bila podpisana pogodba z družbo Montim d.o.o. za gradbena dela in g.Salkom Pivačem u.d.i.a. za gradbeni nadzor nove strehe na Mladinskem domu Veverička. Dela so se izvajala med 21. 1. 2019 in 7. 2. 2019.

Primopredaja del je izvršena 14. 2. 2019.

27 donatorjev nam je zagotovilo 96% sredstev za investicijo, skupaj zbrane donacije, kar znaša 72.000 €. :) Vrednost celotne naložbe znaša 75.325,20 € plus DDV.

Zahvaljujemo se:
- Gospodu Darku Leskovcu in njegovim sodelavcem iz družbe Montim d.o.o za postavitev strehe. 
-Nadzorniku gospodu Salku Pivaču za strokovni nadzor.
- Fundaciji invalidskih in humanitarnih organizacij (FIHO) za odobritev sofinanciranja naložbe.

Vsem cenjenim donatorjem po abecednem vrstnem redu:
AGENCIJA M SERVIS D.O.O.
ALPEKS D.O.O.
BIOTERA, D.O.O.
CELJSKE MESNINE D.O.O.
CONTROLMATIK COMMERCE D.O.O.
DIGIT, D.O.O.
ELEKTRO ENERGIJA D.O.O.
GEAPRODUKT D.O.O. 
INOS - ZANKOLIČ FRANKO S.P.
ISTRABENZ PLINI D.O.O.
KRKA, D.D., NOVO MESTO
KZ AGRARIA KOPER Z.O.O., KOPER
LOTERIJA SLOVENIJE, D.D.
LUKA KOPER D.D.
MAIS D.D. LJUBLJANA
MERCATOR D.D.
NEKTAR NATURA D.O.O.
PEKARNA PEČJAK D.O.O
PODRAVKA D.O.O. LJUBLJANA
PSP D.O.O. 
SAUTER AUTOMATIKA D.O.O., LJUBLJANA
SKAT D.O.O. IZOLA
SURF D.O.O. PORTOROŽ
TELEKOM SLOVENIJE D.D.
UNIVAR D.O.O.
VIGROS D.O.O.